Spoorzone Ede

Onderweg naar een nieuw station Ede-Wageningen!

Station Ede-Wageningen wordt compleet vernieuwd. Ook het omliggende gebied wordt flink aangepakt. We maken het station gereed voor de toekomst. Er komt een P+R met ruim 500 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met ongeveer 1.800 plaatsen. Daarnaast komt er ook een bewaakte stalling (eerste 24 uur gratis) voor ongeveer 6.000 fietsen. Op het station zijn goede informatievoorzieningen, een divers aanbod van stationsvoorzieningen (waaronder winkels) en comfortabele wachtruimtes. Ook worden de overstaptijden verkort.

Het ontwerp is gemaakt door de architecten/ingenieurscombinatie Mecanoo/Movares en is klaar. De aanbestedingsprocedure loopt en is waarschijnlijk begin 2019 afgerond. Dan kan begonnen worden met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het afgraven van grond, het verleggen van kabels en leidingen en het kappen van bomen.  Het nieuwe station Ede-Wageningen kan op zijn vroegst eind 2021 in gebruik worden genomen. Eind 2022 zijn alle werkzaamheden klaar.

De bouwwerkzaamheden starten ongeveer medio 2019. Het nieuwe station Ede-Wageningen kan op zijn vroegst eind 2021 in gebruik worden genomen. Eind 2022 zijn alle werkzaamheden klaar.

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

* invullen verplicht


Twitter

Volg ons ook op Twitter via @edespoorzone