Laatste bestuurlijke stap voor nieuw station Ede-Wageningen

Op woensdag 14 maart hebben vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), de provincie Gelderland, de gemeente Ede, ProRail en NS hun handtekening gezet onder het Uitvoeringsbesluit Spoorzone Ede. Een belangrijke bestuurlijke stap. De afgelopen tijd is door iedereen hard gewerkt om alles te regelen wat nodig is voor de start van de realisatie: verfijning van het ontwerp, de kostenraming, bestemmingsplan, financiering en overeenkomsten voor beheer en onderhoud.

Regionaal directeur ProRail Jan Mulder hierover: "Een mooie stap naar niet alleen een prachtig, maar ook duurzaam station. Een belangrijke verbetering van het comfort voor de reizigers. Klaar voor de groei van het aantal treinen."

Gedeputeerde Conny Bieze voegt daaraan toe: "Dagelijks stappen meer dan 19.000 mensen op dit station in of uit de trein. In de toekomst wordt dit alleen maar meer, dankzij allerlei ontwikkelingen in de regio. Het stationsgebied met al haar moderne voorzieningen wordt een aantrekkelijke openbaar vervoer knoop waardoor de potentie van de regio nog beter kan worden benut."

Samenwerking

Robert de Jong, Ministerie van IenW, vindt het geweldig om te zien dat de innovatieve samenwerking tussen de vijf partijen tot dit mooie project heeft geleid. "Het nieuwe station Ede-Wageningen is bovendien een belangrijke stap voor het mogelijk maken van hoogfrequent spoorvervoer tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem/Nijmegen." Wethouder Weijland is ervan overtuigd dat hier over een paar jaar een fantastisch station staat, het visitekaartje voor Ede. "Je merkt nu al dat het toekomstige station de motor is voor veel ontwikkelingen in de nabije omgeving. Kijk bijvoorbeeld naar het Akoesticum en het WFC. Het vult elkaar prachtig aan."

-