Winnaar kunst in de tunnel: SkyLijn Ede

Bijna 900 mensen hebben de afgelopen twee weken hun stem uitgebracht op een van de 5 genomineerde kunstwerken voor de Somatunnel. 41% koos voor het kunstwerk SkyLijne Ede, een werk van Paulien Tempelman en Heleen van Keulen. De komende maanden wordt het werk op de tunnelwanden aangebracht.

Een jaar geleden zijn de tunnels aan de Hakselseweg en aan de Kerkweg opgeleverd. Deze laatste tunnel is voor fietsers en voetgangers. De gemeente heeft besloten om hier een kunstwerk te laten maken, maar dan wel op zo’n manier dat alle inwoners mee konden beslissen. Begin dit jaar is daarom een wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars. Nadat een werkgroep zich over de ruim 30 inzendingen had gebogen zijn er 5 kunstwerken genomineerd. De afgelopen weken hebben meer dan 900 mensen hun stem uitgebracht op een van de 5 kunstwerken.

Skyline Ede
Met 41% van alle stemmen is het werk SkyLijn Ede een overtuigende winnaar. Paulien Tempelman en Heleen van Keulen waren blij en overdonderd met het voor hen goede nieuws: “Dit hadden we niet verwacht, maar we zijn natuurlijk ontzettend trots en blij dat we aan de slag kunnen.”
Het verhaal achter Skyline Ede is van een eenvoud die de Edenaren blijkbaar aanspreekt: “De skyline van Ede is een veilige en vertrouwde omgeving voor mensen. Ook als je ‘onder de grond’ komt en de tunnel inrijdt, blijf je dat vertrouwde gevoel houden. Bovendien heeft Ede gewoon een mooie skyline.”
Het kunstwerk zal in de komende maanden aangebracht gaan worden op de tunnelwanden. Naar verwachting zal dat geen overlast met zich meebrengen.

-